Workshops

 

Klik Hier voor de actuele agenda

Workshops worden het hele jaar door georganiseerd, zowel op mijn initiatief als of op jouw verzoek. Voor workshops die ik zelf plan, kun je je opgeven en dan kun je aanschuiven als er voldoende animo is.  Workshops kondig ik aan als ‘evenement’ op mijn  facebookpagina. Of geef hier aan dat je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen.

Wil je zelf met een groepje komen, dan kunnen we gezamenlijk een moment en onderwerp afstemmen.  Wat dacht je bijvoorbeeld van een:

 • Lady’s night out, een gezellige avond tekenen met vriendinnen, collega’s of zussen
 • Een verjaardag vieren op een creatieve manier
 • Een vrijgezellenfeest

Kosten per workshop: €25 pp incl papier, gebruik van tekenmaterialen tijdens de les, een lesbrief, koffie en thee met wat lekkers.

Hieronder een greep uit het workshopaanbod, dat regelmatig zal worden aangevuld:

Workshop Keltische drieknoop mandala tekenen:

IMG_0048

In deze workshop leer je een Keltische mandala op papier zetten. Keltische figuren zijn al eeuwenoud. Vaak hebben ze een symbolische betekenis. Ze zijn in allerlei varianten te vinden.

De meest bekende zijn de Keltische knoop- en vlechtvormen. Het tekenen van deze figuren lijkt heel ingewikkeld, maar je zult zien dat het in de praktijk meevalt.

Workshop Lotus mandala tekenen:

lotus

De lotus is een prachtige bloemvorm die veel mensen aanspreekt. In deze workshop leer je een prachtig gestileerde workshop op papier zetten, waarna je hem kunt inkleuren met behulp van de kleurtechnieken die je aangereikt krijgt.

Workshop Flower of life:

fl of life collage 2

Het geometrische Flower of life patroon is een bijzonder symbool dat harmonie en rust uitstraalt. Dit basispatroon is niet moeilijk te tekenen. De verrassing zit ‘m in de vele mogelijkheden die dit patroon biedt:

Je kunt punten binnen dit patroon o eenvoudige wijze met elkaar verbinden en zo stervormen, zeshoeken, driehoeken en allerlei andere vormen tevoorschijn toveren.

Een heel veelzijdig patroon dus, dat je elke keer weer anders kunt gebruiken en inkleuren.

 

Keltisch levenswiel

keltisch wiel uitgewerkt

Het levenswiel stond in de Keltische cultuur voor balans en verbinding met de natuur. Het levenswiel symboliseert o.a. de vier seizoenen, de vier windrichtingen en de vier elementen water, vuur, aarde en lucht. Alles staat met elkaar in verbinding. Deze tekening is ook één en al verbinding. Het is een knoop waar geen begin en geen eind aan zit. Een mooi symbool voor oneindigheid. Of is het voor jou gewoon een mooie tekening, zonder speciale betekenis? Dat kan natuurlijk ook! Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, met al dat vlechtwerk. Het blijkt reuze mee te vallen, je hebt ‘m zó op papier!

 

Workshop Roos mandala tekenen:

Roos

De roos, wie kent haar niet. Symbool van de liefde, een veelzijdige bloem die in vrijwel elk bloemstuk voorkomt.

In deze workshop leer je een gestileerde roosmandala op papier zetten. Daarna ga je met de kleurtechnieken die ik je tijdens de workshop aanreik je roos inkleuren.

De kosten voor de workshops die in  in mijn lesruimte in Drachten plaatsvinden bedragen €25,- p.p. Dit is inclusief BTW, gebruik van tekenmaterialen tijdens de les, mooi tekenpapier, een lesbrief, koffie of thee.

Voorbeelden van andere mogelijke thema’s:

 • Sneeuwkristallen
 • Geometrische vormen
 • Keltisch tekenen (Knopen en vlechten)
 • Tekenen in de stijl van Escher
 • Bloemenmandala
 • Kolamtekenen  (een tekenvorm uit India, waarbij gewerkt wordt met een stippenpatroon)
 • Intuïtieve werkvormen
  keltische harten mandala
  Keltische harten mandala

   

Workshops kunnen zowel in mijn lesruimte  in Drachten als elders in Friesland plaatsvinden. In het laatste geval zullen er reiskosten en mogelijk een toeslag voor reistijd worden berekend.

 

 

Bedrijven:

Een mandala kan ook heel goed ingezet worden bij een activiteit op uw bedrijf.  Bijvoorbeeld als creatieve invulling tijdens een teamuitje of om een thema voor teambuilding vorm te geven.

Prijzen zijn gebaseerd op het aantal deelnemers,  gebruik van materialen en het aantal te rijden kilometers bij workshops op locatie.

Klik hier om vrijblijvend informatie aan te vragen.

bloemen
Bloemen mandala
kolam vogels
Kolam