Over mij

profiel

Mijn naam is Ellen Koopmans, geboren in 1977. Tekenen deed ik als kind al graag. Mijn fantasie kende geen grenzen, alles kon en mocht in mijn tekeningen. Helaas werd ik al vroeg afgeremd door mijn omgeving. Op school moest ik tekenen naar de werkelijkheid. Zo moest een tekening voor vaderdag verbeterd worden, want mijn vader had toch geen blauw haar..?

Lange tijd heb ik van mezelf gevonden dat mijn tekeningen ´ergens op moesten lijken´ of ´goed´moesten zijn. Het gevolg was dat ik vooral dingen ging natekenen. En als het niet leek op wat ik voor ogen had, ging de tekening de prullenbak in.  Jaren tekende ik nauwelijks meer, omdat ik er geen plezier meer in had.

Gelukkig  kwam jaren later het mandalatekenen op mijn pad. Dit heeft mijn hart gestolen. Eindelijk was de blokkade weg en kon ik weer genieten van tekenen, puur voor mezelf, zonder me druk te maken over het resultaat.

Het tekenen binnen een cirkel geeft mij rust, een mogelijkheid om mijn soms drukke gedachten te ordenen en gevoelens letterlijk een plekje te geven. Het  invullen van de ruimte met vorm en kleur levert elke keer weer een verrassing op.

Omdat ik de behoefte voelde mijn enthousiasme voor het mandalatekenen door te geven heb ik de opleiding tot Docent mandalatekenen gedaan bij Anneke Tobbe-Langstraat van Elisannes Expressie.    Op dit moment volg ik bij haar nog een aanvullende module waarmee ik mijn kennis over het lezen van een gemaakte tekening nog meer kan verdiepen.

Daarnaast ben ik in het bezit van het diploma Creatieve therapie van het Civas. Hiermee heb ik kennis opgedaan van wat kleur, symboliek, getallen en andere elementen in een tekening je kunnen zeggen. Mandalatekenen is ook een onderdeel van deze opleiding.