Figuratief vogel

Cursus Happy doodle art


 

❤️Valentijnsactie❤️

De kunst van het ontspannen

 

Mindfulness op papier

In deze cursus ga je los met ‘doodles’. Je kent vast het gedachteloos ‘krabbelen’ op papier, bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek, waarbij je zomaar wat lijnen zet waardoor er spontaan een tekeningetje ontstaat. Dit noem je ook wel doedelen of doodling.

In deze cursus ga je ervaren wat er gebeurt als je deze doodles bewuster op papier zet. Je leert stap voor stap tekeningen opbouwen door te doodelen.mandala klein

Je speelt met lijnen, boogjes, cirkels, driehoekjes, spiraalvormen, krullen en leert deze te combineren waardoor er lijn voor lijn tekeningen ontstaan.

Het is niet moeilijk en je hebt geen tekenervaring nodig, iedereen kan dit.

Je aandacht gaat even helemaal naar de tekening waar je mee bezig bent, waardoor alle andere gedachten tijdelijk naar de achtergrond verdwijnen. Je bent dus helemaal in het ‘nu’, het is als mindfulness, maar dan op papier.

Ik reik je veel ideeën en voorbeelden aan om gebruik van te maken. Daarnaast zul je steeds meer je eigen ontwerpen maken. Hoe meer je dit oefent, hoe meer je het ontspannende effect van deze vorm van tekenen zult ervaren.

 http://www.ellenkoopmans.nl/aanmelden/

Wat leer je?

Je leert stap voor stap doodelen in verschillende stijlen en vormen en combineert alles wat je geleerd hebt in je tekeningen in andere lessen.

We gaan werken met verschillende thema’s:

 

Botanisch: botanische doodles

Bloemen, bladvormen, krullen, paisleypatronen. Ik laat je veel voorbeelden zien en stap voor stap zet je er een aantal op papier. Je leert ook je eigen varianten te maken, waardoor je eindeloos kunt blijven creëren. Hoe meer je hiermee oefent, hoe vrijer je gaat tekenen. Hoe minder je erbij nadenkt en je je overgeeft aan het proces, hoe relaxter je bent.

 

Mandala: 

hda mandala 1

Je leert verschillende manieren om een mandala basisvorm mee te maken, die je met randen, kleine patroontjes die je gaandeweg verzint, spiralen, krullen en andere versieringen kunt invullen. Ook de bloemen die je in de eerste les hebt leren tekenen lenen zich hier uitstekend voor.

 

Figuratief:   

Maak diervormen als vogels, schildpadden, olifanten, vlinders of vormen als sterren, veren, harten, auto’s of wat je maar wilt tot echte eye-catchers door ze in te vullen met doodles.hda olifant

Ik heb allerlei basisvormen voor je klaarliggen, die je kunt gebruiken als inspiratie of om over te trekken. Als je iets heel anders wilt, kan ik je helpen om een goede basisvorm op papier te zetten.e krijgt vele mogelijkheden aangereikt om steeds weer andere patronen en vormen te verzinnen om je basisvormen mee in te vullen.

Ook laat ik je zien hoe je gebruik kunt maken van de bloemen en randen en andere vormen die je in de voorgaande lessen hebt leren tekenen.

image

Edelstenen:  

Met kleurpotlood leer je glanzende edelstenen tekenen. Je gaat je edelsteen ‘zetten’ in doodles, dit kun je naar je fantasie doen, maar je kunt ze ook op ‘echte’ juwelen laten lijken.Zengems

Edelstenen kun je ook in andere tekeningen gebruiken, ze staan bijvoorbeeld prachtig in het midden van een doodle-mandala, of in de vleugels van een vlinder, of als hart van een bloem in een botanische doodle-tekening.

 

Keltischimage:

Een Keltische vorm laat zich uitstekend  te combineren met doodles. Je kunt de (vaak wat strakkere) vormen zelf versieren met doodles of om de vormen heen doodelen, waardoor de Keltische vorm een onderdeel van je tekening wordt. Je kunt alles wat je in de voorgaande lessen geleerd en geoefend hebt gebruiken om je tekeningen nog meer te variëren.

 

Happy doodling!

Aan het eind van deze cursus heb je genoeg ervaring en inspiratie opgedaan om zelf verder mee te gaan. Je creativiteit heeft een flinke boost gekregen. Doodelen op wit of gekleurd papier, of met witte gelpen op zwart papier. Doodles combineren met waterverf, doodlen met kleurpotlood, krijt, met acrylverf op doek of doodlen op voorwerpen, the sky is the limit.mus

Aanmelden

Deze cursus gaat weer van start op maandagavond 9 maart van 19:45 tot ongeveer 21:45 en bestaat uit 5 lessen.

Cursusdata:

9 maart

23 maart

6 april

20 april

11 mei

Het cursusgeld bedraagt €117,-. Dit is inclusief BTW, gebruik van het tekenmateriaal tijdens de les, mooi papier om je tekeningen op uit te werken, lesbrief, koffie of thee en wat lekkers.

Klik hier om je aan te melden voor de cursus ‘Happy Doodle Art’.

image 

Wat levert het doodelen je op?

  • Het tekenen vermindert stress, je ontspant beter en slaapt daardoor ook beter.
  • Je zelfvertrouwen wordt versterkt. Ook als je denkt dat je niet kunt tekenen, groeit er stap voor stap onder je handen een tekening om trots op te zijn. Echt, iedereen kan het.
  • Je vergroot je creativiteit. De doodles combineer je in je tekening tot een harmonieus geheel. Je leert steeds beter hoe je een mooie compositie maakt, licht en donker afwisselt, schaduwen aanbrengt om een 3D effect te creëren. Hoe vaker je hiermee oefent, hoe beter je daarin wordt.
  • Door de ontspannende- en focusverhogende werking is het doodelen zeer geschikt voor mensen  met stress- en burn-out gerelateerde klachten, slaapproblemen, AD(H)D.
  • Het maken van een doodletekening heeft hetzelfde ontspannende effect als een meditatie. Niet iedereen heeft echter het vermogen om stil te zitten en alle gedachten naar de achtergrond te laten verdwijnen. Wie ‘doodlet’, zit echter binnen no-time in deze ‘relax-modus’.

Klik hier voor meer voorbeelden