cha 4

Cursus Chakra mandala’s tekenen

Wie interesse heeft in yoga, reiki, of andere vormen van energiewerk, heeft vast gehoord van de term ‘chakra’.

Chakra’s zijn onzichtbare knooppunten in ons lichaam waarlangs we energie opnemen of afvoeren.
Volgens de yogaleer heeft elk mens zeven hoofdchakra’s, verdeeld over zeven plaatsen in het lichaam.

Als alles goed met je gaat, zijn de chakra’s in evenwicht en kan de energie vrij stromen.
Je voelt je goed, energiek en positief.cha 2

Als er blokkades ontstaan, merk je dat als je bijvoorbeeld last van je maag krijgt als je zenuwachtig bent of dat je last van je keel krijgt.
Deze plekken in je lichaam geven aan hoe het met je chakra’s is gesteld. Ik vertel tijdens de cursus kort iets over elk chakra waarbij je dit soort dingen zeker gaat herkennen.

Je zou je chakra’s kunnen versterken of af kunnen zwakken om de energie in balans te brengen.
Je chakra’s zijn een soort knoppen die je kunt bedienen door meditatieoefeningen, yogahoudingen, het luisteren naar op de chakra’s afgestemde muziek of het eten van voedsel dat het chakra kan versterken. Ook het dragen van of werken met kleur kan het betreffende chakra ontwikkelen en versterken.

Het tekenen van chakra’s speelt daar dan ook een rol in.

Moeilijk?

Nee!

Zweverig?

Mwoah…

Leuk?

Ja!

http://www.ellenkoopmans.nl/aanmelden/

Waarom ik zelf chakra’s teken?

In de eerste plaats omdat het mooie tekeningen oplevert. Het werken met complementaire kleuren, de vormen en het idee erachter spreken me aan.

Tijdens het tekenen probeer ik me te verbinden met datgene waar het bewuste chakra voor staat. Mocht ik zodoende al tekenend invloed op mijn energiehuishouding uitoefenen, dan is dat mooi meegenomen.basischakra

In deze cursus gaan we theoretisch niet heel diepgaand in op de chakra’s. Natuurlijk geef ik elke les graag wat basisinformatie over waar het chakra voor staat en welke symbolen als elementen, bloemen, dieren, vormen en kleuren bij dit chakra horen. Ook doen we elke les vooraf een korte ontspanningsoefening, om even lekker tot rust te komen en de dagelijkse beslommeringen los te laten.

Daarna gaan we het basispatroon van het chakra gezamenlijk op papier zetten, daarna werkt iedereen de tekening naar eigen gevoel uit. Er zijn tekenvoorbeelden aanwezig van de symbolen die bij het betreffende chakra horen, maar natuurlijk kun je ook volledig op je eigen gevoel afgaan. Het fijne van chakratekenen is dat je de mooiste resultaten krijgt als je er niet teveel bij nadenkt.

Thuis kun je je tekening in alle rust verder afwerken. Dan is het fijn als je zelf over kleurpotloden beschikt. Deze hoeven niet duur te zijn, Bruynzeel heeft kleurpotloden van prima kwaliteit om mee te werken.

De cursus bestaat uit zeven lessen en start vanaf vrijdagochtend 20 september 2019 op van 9:30 – 12:00

Kosten: €178,- inclusief tekenpapier, gebruik van tekenmaterialen tijdens de les, een lesbrief, koffie of thee met wat lekkers.

De data zijn:

20 sep    Les 1: Het wortelchakra

4 oktLes 2: Het heiligbeenchakra

18 okt.    Les 3: Het zonnevlechtchakra

1 nov.  Les 4: Het hartchakra

15 nov.    Les 5: Het keelchakra

29 nov.  Les 6: Het voorhoofdschakra

13 dec.   Les 7: Het kruinchakra

De cursus is zowel voor beginners als gevorderden goed te volgen.

zonnevlecht chakraElke tekening die je maakt kan jou iets duidelijk maken. Als je wilt, kan ik daar samen met jou naar kijken. Het kan en mag…maar het hoeft natuurlijk niet. Gewoon lekker tekenen en genieten van al het moois dat je maakt, is al fijn en kan al veel voor je doen.